החומרים הדרושים להכנת בררליל -
Beghrir
החומרים הדרושים להכנת כ 20 יחידות בררליל Beghrir
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1 ליטר מים בערך
אופן הכנת הבצק ל בררליל - Beghrir
מערבבים את כל החומרים ביחד מוסיפים מים פושרים בתוך קערת פלסטיק גדולה עד
אשר נהיה בצק נוזלי מאד. נותנים לבצק לנוח ולתפוח כ 1/2 שעה רצוי לכסות את הכלי עם הבצק במגבת.
אופן הטיגון של הבררליל - Beghrir.
אפשר למרוח בהתחלה שכבת שמן דקה על המחבת אבל לא הכרחי.
מומלץ לטגן במחבת טפלון גדול מאד או במחבת לפנקייק מצופה טפלון חשמלי.
מחממים המחבת לחום גבוה מאד. לפני שהוא מתחיל להעלות עשן שופכים בעזרת
מצקת כמות נכבדה של בצק על המחבת. מזיזים ומורחים את הבצק מעט לצדדים על
המחבת כך שיהיה משטח בעובי אחיד בגודל פנקייק. (כ 15 ס"מ)
מטגנים למשך כ 2 דקות על צד אחד בלבד עד שלא נראה בצק חי מלמעלה.
לאחר הטיגון ניתן להרים את הבררליל ולהניח במגש ולכסות במגבת כדי שיישמר
החום של הבררליל עד לאכילה. אפשר לשמור את הבררליל במקרר או במקפיא
ולחמם במועד אחר לפני ההגשה. מומלץ להגיש חם.
לפני האכילה ניתן למרוח על הבררליל או חמאה או
מרמלאדה או ריבה או דבש כל
אחד לפי טעמו.
הערות:
* יש גם אפשרות במקום במחבת להשתמש בתנור אפיה במצב גריל בחום נמוך.
* יש מתכונים עם מרכיבים מעט שונים כגון תוספת חלב או ביצים או סולת אבל כדאי
לדעתי קודם להתחיל עם המתכון הפשוט ותראו שאין צורך להוסיף עוד אלמנטים זה
מספיק טעים.
המתכון
בחסות עוגיות מרוקאיות לאירועים
|