כמה
מילים על ה בררליל -
Beghrir
ה Beghrir - בררליל
קיים כנראה בעדות שונות בשמות אחרים כמו למשל - לחוח אצל התימנים ונראה
שלא ידוע מי בדיוק המקור לבררליל או הלחוח תימני. המרוקאים מבטאים את
המילה בררליל עם ריש מתגלגלת בחיך - לי זה די קשה לעומת זה לאשתי זה בא די
בקלות. המוצר אינו מתוק כמעט והוא משתלב נהדר עם מריחה של ממרחים מתוקים
כגון מרמלאדות משמש, תותים, דובדבנים וכדומה. חוסר השימוש בשמן כמעט מביא
את הבררליל כמוצר יחסית מופחת קלוריות לעומת מוצרי בצק אחרים שמטוגנים.
לדעתי הבררליל - Beghrir טעים להפליא ויכול לשמש כמרכיב עיקרי לארוחת ערב
או בוקר בשילוב ממרחים שונים כגון חמאה, גבינה לבנה, קוטג' וכדומה.
.
המתכון
בחסות עוגיות מרוקאיות לאירועים
|